30.12.2015

Loppuraportti:

Hanke on päättynyt 31.8.2017. Loppuraporttiin voit tutustua täällä: Työelämän ICT-taidot kaupan alalla -loppuraportti.

Webinaari:

ICT-taidot kaupan alalla – tuloksia ja havaintoja -webinaari pidettiin 22.8.2017

Webinaarin esitykset:

Hankkeen esittely ja tutkimustulokset
(Loretta Saikkonen, projektitutkija, RUSE)

Kouluttajan kokemuksia ja näkemyksiä
(Julia Nurmi, kouluttaja, TSL)

Yhteenvetoa hanketoiminnasta Palvelualojen ammattiliiton näkökulmasta
(Mikko Laakkonen, koulutuspoliittinen asiantuntija, PAM)

Facebookissa:
flogo_h

Messuilla ja konferensseissa:

Hankkeella on posteri Work2017-konferenssissa 16. – 18.8. Tervetuloa keskustelemaan aikuisten digiperustaitojen tilasta.

Hanke oli mukana ITK2017-konferensissa näyttelyosastolla 218. Tule testaamaan digitaitosi ja hyödynnä opetuksessasi hankkeessa kehitettyä verkkomateriaalia. Lisäksi  hankkeen tuloksia oli kuultavissa keskiviikkona järjestettävässä tutkijatapaamisessa. Projektitutkija Loretta Saikkonen: “Kaupan alan työntekijöiden digitaidot testissä – jäävätkö rivityöntekijät digitalisoituvan työelämän jalkoihin?

Hanke esitteli toimintaansa Euroopan sosiaalirahaston 60-vuotissyntymäpäiväjuhlissa 16.2.2017.

Hankkeen toimintaa esiteltiin 14.4. ja 15.4. ITK2016-konferenssissa.

Työelämän ICT-taidot kaupan alalla -hanke osallistui Educa-messuille 29.1.-30.1.2016 Helsingin messukeskuksessa.

Seminaarissa:

Työelämän ICT-taidot hankkeen loppuseminaari järjestettiin Turku ICT week -tapahtumaviikolla 8.3.2017.

Seminaarin esitykset:

Miia Järvi, PAM, Digitalisaatio palvelualoilla
Tiina Rintalan hankekokemuksia. Haastattelijana Mikko Laakkonen, PAM
Marjut Muhonen, RUSE, Työelämän ICT-taidot kaupan alalla -hankkeen tulokset
Julia Nurmi, TSL, kouluttajan kokemuksia
Valtteri Lindholm, Varusteleka, Oikeat työkalut menestyksen taustalla

TAIKOJA-hankkeen seminaari osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta. Työelämän ICT-taidot kaupan alalla -hanke mukana seminaarissa 28.11.2016.

Työelämän ICT-taidot kaupan alalla -hankkeen seminaari järjestettiin 2.11.2016 Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingissä klo 9-14.

Seminaariesitykset:

Inhimillisiä kohtaamisia asiakkaan poluilla (tutkija Pauli Komonen)

Mikä jää ihmisen osaksi? (FT, MBA Päivi Lipponen)

Työelämän ICT-taidot kaupan alalla -hankkeen esittely (projektikoordinaattori Marjut Muhonen, Turun yliopisto)

ICT-taitojen tasoerot edellyttävät uusia malleja koulutukseen  (tutkijat Maarit Mäkinen ja Mika Sihvonen, Tampereen yliopisto )

Hankeinfot:

Hanketta esitellään Taito-hakuinfotilaisuudessa 25.1. klo 13-16 (Cafe Köket, Sugar-tila, Aleksanterinkatu 28, Helsinki. Ilmoittaudu nyt mukaan jos organisaatiollasi on hankeideointi käynnissä.

Hanketta esiteltiin Taito-hakuinfotilaisuudessa 7.9.  (Jukola-sali, Meritullinkatu 1, Helsinki).

Työelämän ICT-taidot kaupan alalla -hanketta esiteltiin Taito-seminaarissa 13.1. (Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki). Infotilaisuuden esitykset ovat täällä.

Yhteispalvelupiste Monitorissa:
Monitorin asiakkailla on mahdollisuus testata omat tietotekniikkataitonsa sekä tutustua hankkeessa järjestettäviin lähikoulutuksiin Turussa, Skanssin Monitorissa 22.9. klo 9 – 11. Paikalla on hankkeen koordinaattori, kouluttaja sekä te-palveluiden edustaja.

Kirjoitettua:

ITK2017-käyntiin – Taikoja Taito-hankkeiden kanssa mukana menossa (Taikoja-hankkeen blogikirjoitus 6.4.2017)

Digitaitojen puute jarruttaa työuria kaupassa (PAM-lehti, 20.3.2017)

Turku ICT week ennätysjahdissa  (ts.fi ja www.y-lehti.fi 2.3.2017)

Multimodaalinen blogi, digitutorit ja ITC-taitojen sparraus (SeOppi 1/2017)

Inhimillisiä kohtaamisia asiakkaan poluilla (paulikomonen.com 4.11.2016)

Kaupan alalla tarvitaan monipuolisesti IT-taitoja (Taikoja-hankkeen blogikirjoitus 3.11.2016)

Heikot perustaidot jarruttavat keski-ikäisten työllistymistä (Talouselämä 18.8.2016)

Kaupan alan työntekijöille sparrausta ICT-taidoissa (Turun yliopiston verkkosivujen uutiset, 9.6.2016)

Kaupan alan työntekijöille sparrausta ICT-taidoissa (Varsinais-Suomen yrittäjät, 9.6.2016)

TAIKOJA-hanke vieraili Turussa (15.3.2016)

Uutinen Turun yliopiston ja hankkeen osallistumisesta Educa-messuille (4.2.2016)

Testaa omat nettitaitosi (Yle tiede 17.11.2015)

Kaupan alan tietotekniset taidot vastaamaan muuttuvan työelämän tarpeita (Tiedote 2.6.2015)

Demotesti:
Kaupan alan ICT-taitojen demotestiä pääset kokeilemaan alla olevasta linkistä.

Siirry demoon