TietoTaidot (2 op)

TietoTaidot toteutetaan verkkokoulutuksena, jonka voi suorittaa oman aikataulun mukaan vaikka pienissä erissä. Kurssin tiedonhakuosuus perehdyttää tiedonhaun prosessiin. Tiedonhaun ohjauksen näkökulma läpäisee koko oppimateriaalin, sillä opettajan tiedonhakuosaaminen ei ole vain henkilökohtaista kompetenssia, vaan erityisesti kykyä ohjata oppijoiden toimintaa nykyaikaisessa informaatioympäristössä.

Ohjatessaan oppijoita tiedonhaussa ja digitaalisten työvälineiden hyödyntämisessä, tietoturvaosaaminen on olennainen osa opettajan osaamista; tieto niin henkilön, laitteiden kuin ohjelmistojenkin tietoturvasta tarvitaan ohjatessa oppijoita toimimaan turvallisesti digitaalisissa ympäristöissä. Aihetta käsitellään erityisesti mobiiliteknologioiden ja sosiaalisen median näkökulmista.

Sisältö on tuotettu Turun yliopiston, Turun ammattikorkeakoulun ja yritysmaailman informaatiotutkimuksen, tietojenkäsittelytieteen, ohjelmistosuunnittelun, tietoturva-alan ja kasvatustieteen ammattilaisten yhteistyönä.
TietoTaidot-kurssin kuvituskuva
#tiedonhaku
1. tiedonhaun prosessi
2. tiedonlähteet
3. Internet
4. tiedonhaun menetelmät
5. hakutulosten arviointi
#tietoturva
1. laitteiden tietoturva
2. sovellusten tietoturva
3. henkilöiden tietoturva


Kurssin suorittaminen

Verkkokurssi on tarkoitettu opetustoimen henkilöstölle. Voit opiskella omaan tahtiisi vaikka pienissä erissä 31.7.2017 asti. Kohderyhmään kuuluvat saavat suorituksestaan Turun yliopiston Koulutussosiologian tutkimuskeskuksen myöntämän todistuksen. Suorituksen hyväksyminen edellyttää koko tekstimateriaaliin tutustumista sekä kaikkien tehtävien tekemistä - järjestelmä seuraa ja tarkistaa suorituksen sekä lähettää automaattisesti pyynnön todistuksen kirjoittamisesta opiskelijan suorituksen valmistuttua.

Rekisteröidy käyttäjäksi, kirjaudu sisään ja ilmoittaudu kursseille:
- klikkaa "Ilmoittaudu kurssille"-painiketta
- syötä kurssiavaimet (yksitellen)
Kirjaudu kurssille tästä:

ReadIT-logo, joka linkki osoitteeseen https://rosa.utu.fi/tietotaidot/

Kurssiavaimet:
TTtiedonhaku
TTtietoturva
Lisätiedot:

Koulutussosiologian tutkimuskeskus RUSE
readit (at) utu.fi