#ICTknowhow-polulla

#ICTtaitomittarin ja #ICTknowhow-oppimateriaalin sisällyttäminen osaksi ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa koulutusta

ICT-taitoja kehittävä polku etenee seuraavasti:

polku_opettaja

  1. TUNNUKSET: Jokainen oppilaitos tai paja saa organisaatiotunnuksen, jonka voi pyytää projektikoordinaattorilta. Ohjeistus opettajatunnusten ja opiskelijatunnusten tekoon.
  2. SANALISTA: Oppimateriaalissa sekä #ICTtaitomittarissa käytetyt käsitteet voivat olla nuorille vieraita. Tämän vuoksi materiaali on selkokielistetty ja oppimisen tueksi on laadittu sanalista. Sanalistat käydään läpi ennen nuoren ICT-taitojen testausta. #ICTmittarissa ja #ICTpolulla oppilas voi valita selkokieliversion sivun oikeasta yläreunasta.
  3. ALOITUSLOMAKE (ainoastaan osatoteuttajat): ESR-hankkeeseen osallistuvat nuoret (16-29 v.) täyttävät aloitusilmoituslomakkeen, joka tulee alaikäisen osalta olla vanhemman allekirjoittama. (Rekisteriseloste) (Täyttöohje)
  4. ICT-TAITOJEN TESTAUS: Opiskelijan ICT-taidot testataan #ICTtaitomittarilla. Mittari sisältää neljä eri testiä. Testit on mahdollista ja suositeltavaa tehdä erikseen.
  5. OHJAUSKESKUSTELU: Opettaja ja opiskelija yhdessä käyvät läpi ICT-taitotestin tulokset ja suunnittelevat nuoren opintopolkua (opiskeltavat aihealueet).
  6. OPISKELU: Nuori opiskelee #ICTknowhow-polun avulla ja opettaja ohjaa nuorta opiskelussa.
  7. ICT-TAITOJEN UUDELLEENTESTAUS: Koulutuksen vaikuttavuuden arvioimiseksi opiskelijan ICT-taidot testataan uudelleen #ICTtaitomittarilla.
  8. LOPETUSLOMAKE (ainoastaan osatoteuttajat): Hankkeeseen osallistuneet nuoret täyttävät ESR-hankkeen lopetusilmoituslomakkeen, joka tulee alaikäisen osalta olla vanhemman allekirjoittama.
  9. ARVIOINTIKESKUSTELU: ICT-taitojen uudelleentestauksen jälkeen opettaja ja opiskelija arvioivat yhdessä nuoren oppimistuloksia.

Hankkeen #ICTknowhow-polun oppimateriaali ja #ICTtaitomittari ovat vapaasti käytettävissä. Otamme myös mielellämme vastaan oppimateriaalin aihealueisiin liittyviä opiskelutehtäviä, joita voi toimittaa hankkeen projektikoordinaattorille Julia Toivoselle osoitteeseen etunimi.sukunimi(at)utu.fi. Tehtävät liitetään sivustolle kaikkien saataville.